dinsdag 17 april 2012

8 tips tegen ADHD-gedrag..! (ADHD Relaties)

Samenwonen met iemand die ADHD heeft is lang niet gemakkelijk!

ADHD-gedrag uit zich o.a. in:
 • Snel afgeleid zijn
 • Gebrek aan structuur
 • Allergisch zijn voor huishoudelijk werk
 • Frequente stemmingswisselingen
 • Een slecht geheugen

Gedragskenmerken die  aan de basis liggen van veel (herkenbare) relationele problemen.

Om je relatie te redden volgen hier 8 tips van de amerikaanse Melissa Orlov (schrijfster van:  The ADHD Effect on Marriage) om ervoor te zorgen dat dat dit gedrag niet of zo min mogelijk optreedt...
 1. Gooi noppenfolie gelijk weg. Impulsief als de ADHD-er is, kan hij de neiging niet weerstaan om die plastic bolletjes 1 voor 1 te laten knappen, de hele avond lang ... Voorkomen is beter dan genezen: weg met die handel!
 2. Koop 400 leesbrillen, liefst in opvallende kleuren en verspreid die overal in het huis.
 3. Zorg dat de stroom regelmatig uitvalt. Soms is het de enige manier om je ADHD-partner achter de computer vandaan te halen. Bovendien kan een avond met kaarslicht heel rustgevend en romantisch zijn.
 4. Koop een stemmingsring. Als je ADHD-partner sterke stemmingsschommelingen heeft? Laat hem of haar een grote stemmingsring dragen. Als de ring zwart kleurt, maak je jezelf zachtjes uit de voeten.
 5. Schoonmaakhulp. Heb je zelf ook de pest aan huishoudelijk werk? Een ongelijke verdeling van huishoudelijke taken is vaak onderwerp van een echtelijke strijd. Je partner presteert niet al teveel op dit gebied. Jij hoeft niet meer te doen: besteed de rest uit.
 6. Koop plastic kamerplanten. Als jij er een week niet bent, zijn alle kamerplanten dood. Soms omdat de ADHD-er ze vergeet water te geven of omdat hij/zij zo bang is het te vergeten dat ze teveel water krijgen en wegrotten.
 7. Koop een huisdier met diabetes. Een huisdier met diabetes zorgt voor structuur in je leven. Die structuur MOET er zijn: het is een kwestie van leven of dood.
 8. Plak overal een etiket op. Laat op een feestje iedereen een naamplaatje dragen, dan breng je de ADHD-er niet constant in verlegenheid omdat hij of zij de naam niet meer weet van mensen die hij of zij al jaren kent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in Bol.com