AD(H)D Testen


ADHD-test voor kinderen
Het ADHD Behandelcentrum biedt een on-line ADHD test, voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Aan de hand van de “waardering” van een aantal criteria, ontstaat meer inzicht of uw kind mogelijk ADHD heeft.

De ADHD test is gebaseerd op een aantal “waarschijnlijkheidscriteria” voor een diagnose ADHD (gegrond op een z.g. gedragsbeoordelingslijst, aan de hand waarvan kan worden bepaald of de patiĆ«nt gedragssymptomen van ADHD vertoont), maar is geen diagnose op zichzelf. Daarvoor is o.a. een leeftijd/situatie gecorrigeerde test noodzakelijk. Het verdient aanbeveling bij een zeer hoge score met de huisarts te overleggen om nader onderzoek te laten doen. 

Doe de test


Dr. Amen's checklist voor ADD-ADHD (volwassenen)
Deze checklist is opgesteld door Dr. Amen, psychiater en ADD-ADHD-deskundige.
Naast andere diagnostische technieken gebruikt hij de checklist om ADD-ADHD bij volwassenen vast te stellen. 

Aan de hand van de lijst kunnen algemene kenmerken van ADD en ADHD bij volwassenen worden getoetst. Geen enkele ADD-ADHD volwassene heeft alle symptomen.
 
Indien er 20 of meer items sterk aanwezig zijn, is er een grote kans dat ook jij ADD-ADHD hebt. Deze test is geen waterdicht middel voor zelfdiagnose. Deze checklist heeft eerder als doel je te helpen bepalen of ADD-ADHD wellicht een factor is voor je gevoelens en gedrag. De feitelijke diagnose kan echter alleen gesteld worden door een deskundige.

Doe de test


Dr. Amen 101 checklist
Deze test is geen medische evaluatie, maar heeft als bedoeling u tot nadenken te zetten en deze gegevens met uw behandelend geneesheer en/of neurofeedback trainer te bespreken.

Uitgebreide vragenlijst die screent op verschillende vormen van ADHD / ADD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in Bol.com