zaterdag 20 oktober 2012

Kids met ADHD ook later meer problemen

Kinderen met ADHD-symptomen hebben als volwassene vaker problemen als verslaving, relatieproblemen en asociaal gedrag dan kinderen zonder deze symptomen. Dit is de uitkomst van het langst lopende onderzoek naar ADHD tot nu toe, dat is gepubliceerd in het vaktijdschrift Archives of General Psychiatry. Geen prettig vooruitzicht, voor ouders die een kind met ADHD hebben.

Onderzoekers van NYU Langone Medical Center in New York volgden 135 mannen die door hun hyperactieve gedrag op school in 1970 naar het ziekenhuis waren doorverwezen. Deze kinderen zouden volgens onderzoeksleidster Rachel Klein met de huidige kennis de diagnose ADHD hebben gekregen. Toen de jongens 18 werden, stelden de onderzoekers een controlegroep samen uit 136 andere 18-jarige jongens die rond dezelfde tijd het ziekenhuis hadden bezocht maar geen ADHD-symptomen vertoonden.

Toen de mannen 41 waren werden ze geïnterviewd. De mannen die als kinderen ADHD-symptomen hadden, waren gemiddeld 2,5 jaar eerder van school gegaan dan de controlegroep. Maar vier procent van de groep was gaan doorleren na de middelbare school, tegen 29 procent van de controlegroep.

In beide groepen liep het salaris op tot $1.5 miljoen per jaar. In de controlegroep was het gemiddelde salaris echter ongeveer $175.000, waar de kinderen met ADHD ongeveer $93.000 per jaar verdienden.

De personen in de ADHD-groep waren vaker gescheiden of verslaafd, en hadden vaker een antisociale gedragsstoornis. Ongeveer één derde had wel eens in de gevangenis gezeten. In de andere groep was dat aantal drie keer zo laag. Meer dan één op de vijf van de hyperactieve jongens kreeg later de diagnose ADHD, tegenover één op twintig in de controlegroep.

Bron: nu.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in Bol.com