woensdag 7 maart 2012

App helpt ADHD'ers om chaos te organiseren

ADD8, Get your thoughts organized

Nooit meer je sleutels of andere zaken kwijt zijn, je nooit meer afvragen waar je je auto hebt geparkeerd, geen overvolle agenda meer, balans in je agenda tussen inspanning en ontspanning, je eigen valkuilen ontdekken en voorkomen, gaan begrijpen waarom je altijd weer dingen uitstelt, zonder stress wèl die deadlines halen, bewust ergens 'ja' of 'nee’ tegen kunnen zeggen door eerst de consequenties te overwegen. ADD8 helpt je erbij. ADD8 beteugelt de chaos en maakt je bewust van je gedachten.

ADD8 is een verzameling van tools die je helpen je gedachten te ordenen. Taken en planningen kunnen met behulp van ADD8 gestructureerd worden uitgevoerd en beheerd. Ook geeft ADD8 inzicht in persoonlijke denkprocessen, waardoor je je bewust wordt van bepaalde denkfouten zodat die in de toekomst eerder herkend en dus voorkomen kunnen worden.

De app is een uitstekend hulpmiddel bij het eigen maken van bepaalde nieuwe persoonlijke routines, omdat hij je er op door jou bepaalde momenten aan herinnert. ADD8 is in eerste instantie ontwikkeld om mensen met ADD of ADHD te helpen hun leven en werk of studie beter te structureren, maar ADD8 is ook een krachtig hulpmiddel voor mensen zonder ADD/ADHD. Tenslotte vergeten we allemaal wel eens iets of hebben we allemaal wel last van bepaalde vastgeroeste denkpatronen die altijd weer dezelfde problemen creëren.

Functies:

  • Met één druk op de knop in woord of beeld onthouden waar je spullen liggen.
  • Neemt taken naadloos over uit de agenda van je Iphone en splitst die automatisch op in momenten van concentratie en van rust zodat je je langer en geconcentreerder op een taak kunt focussen
  • Een STOP-knop die je op elk gewenst moment middels enkele vragen je gedachten laat ordenen, en je bewust maakt van de dingen waar je mee bezig bent of die je nog moet gaan doen.
  • Legt de voor- en nadelen van uitstel vast en laat in een overzicht zien waarom het beter is om een taak wel of niet uit te stellen.
  • Pushberichten helpen je bij het aanleren van nieuwe routines, (bijv. het je eigen maken om elke ochtend op een vast tijdstip je agenda te controleren)

De app is verkrijgbaar in de App Store van Apple en in de Android Market.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in Bol.com