zaterdag 3 maart 2012

Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft

Een lange titel die echter volledig de lading dekt. Het is een boek over kinderen die vaak als moeilijk bestempeld worden omdat ze dwars zijn, een hele sterke wil hebben, wijs zijn, zaken beter weten. Wat er werkelijk aan de hand is met deze kinderen wordt heel moeilijk ontdekt omdat de oorzaak niet erkend wordt. Nieuwetijdskinderen zijn kinderen die veel innerlijke wijsheid hebben en precies weten wat ze met hun leven willen doen, hoe klein ze ook nog zijn. Voor ouders en voor leraren is dat ontzettend moeilijk om mee om te gaan. We zijn in onze maatschappij gewend dat de ouders en leraren bepalen wat goed is, want dat heet opvoeden.

Sylvia Roosendaal heeft een nieuwetijdskind en kwam erachter dat het ook anders kan liggen. Ze dacht dat het aan haar lag, ze geloofde zelfs dat ze een slechte moeder was. Tot ze ontdekte wat er werkelijk met haar kind aan de hand was. Het was geen moeilijk kind, maar het kind had het moeilijk omdat zij en iedereen om het kind heen niet begrepen wat er aan de hand was. In brieven aan haar zoontje legt ze het proces uit, en geeft in hele duidelijke hoofdstukken aan hoe je met een nieuwetijdskind om moet gaan. Het boek is gelardeerd met oefeningen.

Voor wie:
Dit boek is bestemd voor ouders die een kind hebben dat ze als moeilijk ervaren of door anderen als moeilijk wordt bestempeld. Het is tevens voor opvoeders, leraren, kinderbegeleiders en anderen die met kleine kinderen werken. Het boek geeft vooral oplossingen en inzichten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in Bol.com