maandag 14 mei 2012

Jochem Myer; een multitalent mèt ADHD..!

Jochem Myjer zit vol energie en spreekt vaak snel. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD (wat hij ook in werkelijkheid is!). Myjer is muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op de piano. Bovendien speelt hij viool. Ook imiteert hij bekende personen.

Jochem is een multitalent en hij laat zien dat je het dankzij ADHD ver kunt schoppen..!


Adéhadé
(2001-2003, op 27 mei 2004 op dvd uitgekomen)
Jochem vertelt dat hij ADHD heeft en beschrijft hoe het voor hém is om daarmee te leven: als kleuter de blokkentorens van anderen omver schoppen; zijn moeder op moederdag wekken met een 'lief' wakker-worden-liedje; zijn aversie tegen bejaarden, vooral in de sauna; en zelfs de pauze van zijn voorstelling vindt hij al te lang duren.

Yeee-haa!
(2004-2006, op 18 januari 2007 op dvd uitgekomen)
334 maal gespeeld, waarvan tweemaal in Carré in Amsterdam.
Jochems decor bestaat uit Triviantpartjes en bij elk partje hoort een droom. Hij vertelt over zijn schoolreisje, zijn vriendinnetjes en gezinsleden, die hij elk een absurde eigenschap meegeeft. Een lijn die door zijn hele verhaal heenloopt, is zijn vrolijkheid en positivisme. Hij noemt dit zelf het yeea-haa-gevoel.

De Rust Zelve
(2007-2010, op 19 december 2010 op dvd uitgekomen)
De show gaat vooral over zijn verschillende vrienden in Leiden en mensen die deze stad met hem delen. Hij vertelt over zijn buurkinderen Halfzeven, Halfacht en Halfnegen, jumpt op walsmuziek, doet imitaties van BN'ers terwijl hij op de trilband staat en krijgt links en rechts van hem hologrammen van zichzelf die met hem meedansen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in Bol.com